Minden ezermester már megpróbálta a festést. Feltűnő, hogy a mennyezetet nehezebb festeni, mint az oldalfalat.

Tanuljon meg itt értékes tippeket szerezni, amelyek segíthetnek az optimális mennyezeti festés elérésében.

mennyezet festése

 Szobafestés

ANYAGOK

 

Először is fontos a megfelelő festék kiválasztása. Ez nemcsak a mennyezetre vonatkozik, hanem minden festési felületre. Egyrészt attól függ, hogy melyik felületen dolgozik, másrészt a kívánt anyag tulajdonságaitól.

 Számos különféle festék létezik, például szilikátfesték, diszperziós falfesték, diszperziós szilikátfesték, mész festék,latexfesték stb.

Ezen festékek mindegyikének megvannak a saját tulajdonságai, és különféleképpen reagál a meglévő felülettel. A szilikátfesték például nem alkalmas a gipszkarton mennyezethez. 

Sok festék nem kompatibilis más festékekkel kombinálva, tehát ha két különböző anyagot összekeverünk, nagyon csúnya eredményt eredményezhet.

A lehető legjobb eredmény elérése érdekében figyeljen a festék minőségére is. Az olcsó vásárlás itt általában nem kifizetődő, mert gyakran több réteg festéket igényel, ami nagyobb anyagfelhasználást és munkaerőt igényel. Ellenőrizze, hogy a festékek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

  • Magas fedőképesség
  • kiadósság
  • moshatósság

 

Ha a felületet nem a fehér színre szeretné festeni, a színt szakemberrel kell ki kevertetni. Így biztos lehet abban, hogy a szín megfelelő módon lett adagolva és elkeverve a színárnyalat bármikor megismételhető.

 

ELŐKÉSZÜLETEK

 

 

A festés megkezdése előtt néhány lépést kell tenni. Minél precízebb az előkészítő munka, annál kevesebb munka lesz a festés után. Ugyanez vonatkozik az anyagra. Tehát feltétlenül válassza ki a anyaghoz megfelelő hengert (hosszú vagy rövid szőrű)és a megfelelő ecsetet és kis tedi hengert is.

Először alaposan ellenőrizze a mennyezetet. Ha van például javítani való  ezt a festés előtt meg kell tennie.Laza pergő régi festék réteget el kell távolítani mélyalapozni glettelni ha szükséges többször is majd csiszolni.

Előfordulhat, hogy a dohányzás, olaj folt,kávé folt (a konyhában)  károkat okozott. Ezért fontos a mennyezet alapos tisztítása és szükség esetén szigetelő festék felvitele. Ennek az első festékréteg felhordása előtt meg kell száradnia.

A takarás és a maszkolás ugyanolyan fontos. Meg kell védenie a helység bútorait és járófelületet is. Amit lehet szereljünk le a többit maszkoljuk ki.

mennyezet festése

 Mennyezet festése

FESTÉS

Fontos a napfényben való munka, mivel ez a legjobb módja annak, hogy jól lássa hol festett már. Ha ez nem lehetséges reflektorral világítsa be a helységet. A szélektől kell kezdeni.

 Itt ecsetel majd kis tedivel fesse be a felületet. A hengert kb. Kétharmadát bele kell mártania a festékbe, majd a hengerrácson ki kell guritani. Így biztosítható a festék egyenletes eloszlása ​​a hengeren.

Mindig szép sorban haladjon kissé átfedve az előzőt. Ez lehetővé teszi egyenletes felület elérését. Először át kell festenie a keresztbe, majd a fény irányába. 

Tehát nincsenek csíkok és foltok. A mennyezet állapotától és a festék minőségétől függően második festékrétegre lehet szükség. Fontos, hogy a második réteg felhordása előtt hagyja, hogy a festék teljesen megszáradjon.

x Logo: Szabó István EV
This Site Is Protected By
Szabó István EV