Mázolás14.kerület

Ajtó mázolás

Ideje lenne festeni az ajtókat. A színes ajtó egy teljesen új helyérzetet teremt még meglehetősen egyszerű helyiségekben is. Néhány apró intézkedéssel garantáltan jó eredményt hoz az ajtók festése. Néhány apró intézkedéssel garantáltan jó eredményt hoz az ajtók festése.

Ajtó mázolás először távolítsa el a régi festéket


Az ajtófestés előkészítése magában foglalja a régi ajtók égetését és csiszolását. Kétféle képpen lehet elvégezni: 1. Teljesen a fáig leégetjük a festéket mindenki figyelmét felhívom,hogy ez nagyon sok munkaidővel jár. Több réteg festék és gitt lehet rajta ami helyenként nagyon nehezen jön le. Ezt lehet hőléhfuvóval raskettával spaklival vagy festék maró géllel kivitelezni. 2. Felujító mázolás itt a felület csiszolásával kell kezdeni és a régi laza lepatogzott részek eltávolításával.

Az ajtó mázolás oda kell figyelni


A natúr fát kezelni kell zsíros higítóval vagy fél olajjal be kenjük. Amikor ez meg száradt következhet a nagyon hosszú alapozási folyamat ami nagyon aprólékos és hosszadalmas. A nagyobb repedéseket és hiányosságokat 2 komponensű gittel kihuzzúk majd csiszoljuk. Gittelés csiszolás porolás alapozás ez is rettentő hosszú folyamat van amikor ezt a műveletet 3 x is meg kell ismételni A régi ajtóknál a kritikus részeket ki kell húzni festhető akrylall.

A szép felület elérés érdekében


Ha felújító mázolásról van szó akkor egyszerűbb a dolgunk. Ez általában egy alapozást és egy zománcozást foglal magában,míg a égetés utáni akár 3 x alapozást is zománcozást igényelhet. Most már nagyon sokféle anyagot lehet kapni vizes bázisút és szintetikust is. Ha tükör sima felületett szeretnénk az ajtókat lakk állvány segítségével kivitelezük. Én inkább a hagyományos szintetikus festéket javaslom ez szebben terül, több a húsa.Hátránya hosszabb száradás idő és kellemetlen szagú.

Gittelés Ajtó Mázolás

Végső fázis zománcozás


Fontos hogy teljesen pormentes helyiséget alakítsunk ki amennyire lehet. Sajnos nem tudjuk elkerülni a kis apró porszemcséket mert nem fényező kamrában készülnek az ajtók. A végső zománzosás előtt még van lehetőségünk korrigálni a pici hibákat lakk gittel. Ez litophon zománc és víz alapos elkeverésével készül. A lakkozást célszerű ha két ember végzi így gyorsabban kész lesz egy ajtó és a lakk álványba berakni az ajtót egyedül nagyon problémás. A hivatásos szobafestő pontosan tudja, milyen hibákat kell keresnie az ajtók festésekor, és sok év tapasztalata alapján ismeri az összes lépést, és biztos lehet abban, hogy pozitív eredményt ér el.

ajtó-mázolás Mázolás
Szabó István
Szobafestő mázoló tapétázó.
Ond vezér utja, 27
Budapest, XIV., 1144 Magyarország
06202567860

A weboldal Adatvédelmi irányelvét elolvastam és tudomásul vettem.