Mit értünk tisztasági festés alatt?

Mit értünk tisztasági festés alatt?

A tisztasági festés lényege, hogy a már meglévő, de kissé megkopott festésre egy új réteget vigyünk fel. Ily módon könnyedén eltüntethetők az évek alatt keletkező különböző foltok és nyomok, megszépül otthonunk. Ajánlatos nagyjából három-öt évente elvégezni ezt a felújítást, ezáltal felfrissíthetjük szobáink kinézetét, falainknak élénkebb színt biztosíthatunk.
Amennyiben lakás tulajdonsok vagyunk, ingatlanunkat pedig kiadásra szánjuk, úgy a lakók beköltözése előtt és kiköltözése után érdemes tisztasági festést végezni.

Tisztasági festés Budapesten kedvező áron!

A tisztasági festés egyszerű folyamat, ugyanis nem igényel faltisztítást vagy vakolást, sőt pár nap alatt az egész házzal végezhetünk. Pusztán a meglévő festésre kerül egy új réteg, így egy helyiség nagyjából 1-2 nap alatt megvan. Fontos kiemelni, hogy a hiedelmekkel ellentétben tisztasági festést nem csak fehér festékkel lehet végezni. Bármilyen meglévő színnel lehetséges!
Mindemellett költséghatékony is, mivel mindössze egy réteg festéket kell csak felvinni hozzá a falra. Gyorsan és olcsón megvalósítható.

Általános információk a tisztasági festésről, amely egy speciális festési módszer, melynek célja a tiszta, friss és higiénikus környezet megteremtése. Azok számára, akik részletesen szeretnének tájékozódni a tisztasági festés árairól és fogalmairól, ajánljuk a "Tisztasági festés kisokos: fogalmak és árak" oldalunkat, ahol minden szükséges információt megtalálhatnak.

Tisztasági festés Budapest árai

Összeségében a tisztasági festés egy alapfeladatnak számít minden szobafestőnél, ebből adódóan általában nem kerül sokba. Az árat természetesen befolyásolja, hogy az adott helyiség falai milyen állapotban vannak, milyen minőségű festékkel, hány rétegben festették előzőleg. Ha problémás az adott fal, akkor először is javítani kell a különböző hibákat, majd csak ezután következhet a tisztasági festés.

Milyen hibákkal találkozunk legtöbbször?

  • Apró (tűhegynyi vagy nagyobb) lyukak
  • Laza réteg
  • Repedés
  • Beázásra utaló hibák, penészfoltok
  • Rossz nedvszívóképesség
  • Helytelenül felvitt vakolat
  • Egyenetlen falfelület

A tisztasági festést mindezek mellett befolyásolja az is, hogy hány réteget tervezünk felfesteni, színes vagy fehér festék lesz-e alkalmazva. Természetesen minden egyéni igényt is figyelembe veszünk, így előzetesen nem igazán lehet konkrét árat meghatározni. Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen helyszíni felmérést!

A festési munkálatokhoz gyakran szükség van előkészítő munkálatokra is, mint például a glettelés. Tekintse meg glettelési árainkat, hogy teljes képet kaphasson a projekt költségeiről.

Milyen teendői vannak egy tisztasági festést megelőzően?

Bármilyen felújításra is készüljön, minden esetben a megfelelő fóliák beszerzése az elsődleges. Általában nincs arra lehetőség, hogy a szobából az összes bútort kivigyük, így a megfelelő takarófóliákkal kell őket befednünk. Ne felejtsük a padlót is befedni, ezáltal megkímélhetjük magunkat egy hatalmas portalanítástól. Ezek után érdemes felmérni a fal állapotát, ellenőrizni, hogy a fent felsorolt hibák közül fennáll-e valamelyik. Csapatunk természetesen igény esetén ezt a felmérést elvégzi Ön helyett, így biztosra mehet.

Tisztasági festéshez Budapesten keressen bennünket bizalommal!

Ha további tanácsokra és útmutatásra van szüksége a tisztasági festéssel kapcsolatban, olvassa el blogunkat, ahol számos kapcsolódó cikket talál.