tapetazas-Zugló

Szobafestés Szabó István szobafestővel 2024-ben is!

Nem is kell ragozni, milyen nehéz évek állnak mögöttünk, s milyen furcsa és nehéz év áll még előttünk. Most, hogy nem ragoztuk, fontos azt azonban leszögezni, hogy az élet megy tovább. Az infláció sokmindenre megtanít bennünket, félretenni, ami nincs, átgondolni a pénzügyeket. Nem ez a legjobb időszak a befektetésekre és a kockáztatásra. Ez bizonyos. Az élet azonban megy tovább, ami azt jelenti, hogy vannak dolgok, amikről lemondhatunk, van, amiről nem.

A szobafestést gondolhatjuk luxusnak és kizárólag esztétikai jellegűnek. Azonban nem csak ez a funkciója ismert. A helyiségek újrafestése ugyanis egészségi szempontból is fontos. Főként az olyan központi jelentőségű helyiségeké, amiben sokat tartózkodunk. Ilyenek az irodák, a hálószobák, fürdőszobák, konyhák és tantermek is például. Ezeket használjuk a legtöbbet, ezért megtapadnak különféle szennyeződések a falakon. Gomba, penész, dohányfüst, stb. Éppen ezért érdemes pár évente újrafesteni a szobákat akkor is, ha nem tűnnek még lehasználtnak.

Tehát 2024-ben is fontos lesz a szobafestés, hiszen az egészségünk az első.

Nézzük, mik hathatnak ki a szobafestés árának alakulására!

A szobafestés csak egy a sok festési projekt közül. Ha átfogó képet szeretne kapni a festési projektek széles skálájáról, olvassa el a "Belső és külső festés" cikkünket. Itt hasznos információkat találhat a különböző festési projektek jellemzőiről, tippekről és technikákról.

A szobafestés árának alakulása

A szobafestés ára függhet a:

  • javítások mennyiségétől,
  • négyzetmérettől, területtől,
  • a szennyeződés mértékétől,
  • a használandó anyagok minőségétől.

Az ár tehát függhet attól, hogy mennyi javítást kel la festés előtt eszközölni. Ám attól is, hogy mekkora területet kell befesteni, természetesen. Továbbá a szennyeződés mértéke meghatározza azt, hogy elegendő lehet-e egy úgynevezett tisztasági festés. Amennyiben ez nem elegendő, ami maximum kétszeri átkenést jelent, több munkára kell számítani. Valamint az is meghatározhatja nem mellesleg az árat, hogy milyen festékeket, munkaeszközöket választunk. Ne a minőségen spóroljunk, hiszen az olcsóbb általában minőségben is gyengébb. Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy most megússzuk, de nemsokára újból neki kell majd látni.

Emlékeztetőül

Tudja, milyen felületre milyen festék lehet jó. Azt is, hogy milyen márkát érdemes választani. Sokszor ugyanis megelégednénk a nagyon olcsó termékekkel. Ezeknek azonban megvan a hátrányuk. Az olcsóbb általában a rosszabb minőséget jelenti. Az rosszabb minőség pedig azt fogja jelenteni, hogy vagy nem fogja be a falat, vagy nem olyan szín kapunk, amit szerettünk volna, vagy nem lesz olyan tartós és esztétikus.

A szobafestővel érdemes a munka előtt felméretni a festendő helyisége(ke)t. Ugyanis ilyenkor derülhetnek ki rejtett költségek és nem várt problémák. A szobafestő tudja ugyanis pontosan, hogy mit is kell pontosan figyelni és szemügyre venni.

A festési munkálatokról

Foglaljuk tehát össze, mire is érdemes figyelni 2024-ben szobafestés előtt. A szobafestést ne akarjuk csak letudni! Ügyeljünk a minőségi munkaeszközök kiválasztására. Ne bízzuk a véletlenre a munkát! Tervezzünk előre, fogadjunk fel szobafestőt, aki fel is méri a területet előre, így nem fog meglepetés érni bennünket! Akár glettelésről, akár más javításokról legyen szó, munkatársaink mindenben a szolgálatára állnak. Ne feledje a munkálat része lehet az előző tapéták eltávolítása is.

Válassza Ön is Szabó István szobafestő szolgáltatásait, kérjen ajánlatot még ma!