tapetazas-Zugló

A tapéta: A modern belsőépítészet kulcsa

A tapétázás előtt hasznos lehet néhány tipp és tanács átolvasása. Erre kiválóan alkalmas az Útmutatás tapétához oldalunk, ahol praktikus tanácsokat talál a sikeres tapétázáshoz.

Mielőtt tapétázáshoz kezdene, fontos a falak megfelelő előkészítése. Tájékozódjon a Glettelés árak oldalon a szükséges előkészítő munka költségeiről.

Trendek jönnek és mennek, de a tapéta állandóan újraértelmezi magát, lehetővé téve számunkra, hogy személyre szabott és egyedi teret hozzunk létre otthonainkban. A tapétaválaszték ma már rendkívül széles, így mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelőt.

A tapétázás kezdetben ijesztő feladatnak tűnhet, de fontos tudni, hogy a tapéták cserélhetők és eltávolíthatók. Így akár a divat változásával, akár az ízlésünk megváltozásával könnyedén frissíthetjük otthonunkat.

 • Egy fal tapétázása: Egy egyszerű, de hatékony módszer arra, hogy karaktert adjunk egy szobának anélkül, hogy az túlterheltté válna.
 • Minőség és tulajdonságok: Fontos figyelembe venni a tapéta anyagát és tartósságát, főleg olyan helyiségekben, mint a konyha vagy a fürdőszoba.

Tapétázás a közösségi térben: A nappali

A nappali a társasági élet központja, ezért fontos, hogy a kiválasztott tapéta kellemes és meghitt atmoszférát teremtsen. A helyiség stílusához illő tapéta kiválasztása biztosítja a vizuális harmóniát.

 • Régi és új stílusok keveréke: Egy vintage lakásban a klasszikus minták, míg egy modern otthonban a letisztult, grafikai minták dominálnak.
 • Padló és tapéta összhangja: Az összhatás érdekében fontos, hogy a padlózat és a tapéta stílusa és színe harmonizáljon.

Kulcsfontosságú tippek a tökéletes tapéta kiválasztásához:

 1. Válasszon tapétát, amely tükrözi személyiségét és illeszkedik otthona általános stílusához.
 2. Ne féljen kísérletezni: egy merész tapéta egy falon csodákra képes.
 3. Figyelembe véve az otthon padlóját, válasszon olyan tapétát, amely kiegészíti, nem pedig verseng vele.

Tapétázás a hálószobában

A hálószoba a feltöltődés és az új energiák színtere. Ebben a térben a nyugalom és a pihenés kifejezése a kulcs. A körülöttünk lévő dekoráció befolyásolja lelki állapotunkat, még ha ez nem is mindig nyilvánvaló.

A megfelelő tapéta kiválasztása világosabbá és kényelmesebbé teheti a helyiséget, tökéletesen kiegészítve a többi dekorációs elemet. A hálószoba díszítésénél az általános hangulatnak nyugodt és harmonikusnak kell lennie, ennek érdekében ajánlott a lágy és visszafogott színű tapétákat választani, amelyek nyugodt légkört teremtenek.

 • Vegye figyelembe a szobába beeső fény mennyiségét: sötétebb szobákhoz világos tapétát, világos szobákhoz pedig akár sötétebb vagy világosabb tapétát is választhat.
 • Kerülje a túlzott díszítést a hálószobában, hogy a nyugalom érzetét ne zavarja meg.

Tapétázás gyerekszobában

A gyerekszoba a játék, a tanulás és a pihenés helyszíne. Olyan tapétát érdemes választani, ami ösztönzi a gyermek kreativitását, ugyanakkor nyugalmat sugároz alváskor.

A gyermeknek otthonosnak és biztonságosnak kell éreznie magát ebben a térben. A tapétaválasztás lehetőséget ad arra, hogy izgalmas, mégis nyugodt gyerekszobát hozzunk létre. A gyermek életkorának megfelelő tapéták széles skálája áll rendelkezésre, legyen szó rózsaszín felhőkről, szuperhősökről, kalózokról vagy aranyos állatokról.

 • Az egyik fal tapétázása hozzájárulhat a szoba vizuális vonzerejéhez anélkül, hogy a tapéta dominálna.
 • Ha a szoba elég nagy, különböző tapétákat használhatunk az egyes területek elkülönítésére, így megteremtve egy kreatív és egy pihenő zónát.

A gyerekszoba tapétázásánál a kreativitásnak csak a képzelet szabhat határt. A gyermek személyes teret kap, ami hozzájárul a pozitív gondolkodáshoz és a kreatív játékhoz.

Tudjon meg mindent a tapétázás árairól, hogy informált döntést hozhasson a következő belsőépítészeti projektjéről.

A tapétázási folyamat megértéséhez javasoljuk, hogy olvassa el az "Útmutatás tapétához" bejegyzésünket, ahol részletes útmutatást talál a tapétázás minden lépéséhez, kezdve a tapétaválasztástól egészen a felhelyezésig.

Amennyiben a szobafestés költségeivel kapcsolatban is tájékozódni szeretne, tekintse meg a "Szobafestés Szabó István szobafestővel 2024-ben is!" cikkünket. Itt hasznos információkat talál, amelyek segíthetnek a költségtervezésben és a költséghatékony döntések meghozatalában.

Tapétázás árak

 • Tapétázás árak : (csak munka díj középnehéz tapéta): 3500 Forint
 • Tapétázás árak : (csak munka díj nehéz tapéta): 4000 Forint
 • Üvegszálas tapétaragasztás (csak munka díj): 2500 Forint
 • Fotó tapéta ragasztása : 6000 Ft
 • Fűrészporos tapétázás árak: 2 réteg festéssel kompletten: 5300 Forint

A tapétázás árak csak munkadijat tartalmaznak.ÁFA mentes számlával,csak magánszemély részére.

Tapétázáshoz keressen bennünket bizalommal!