tapetazas-Zugló

Új év, új én

Új év, új én, szól a mondás minden év január elsején. Ez az év lehet, új év, új enteriőr. Új belső kép. Az infláció során nem tudunk mindenről lemondani. Nem tudunk mindenen spórolni.

Ha itt az idő, akkor újra kell mázolni a falakat, akkor fel kell újítani a belső tereket. Akkor kell glettelés, javítás, festés

Ne bízzunk a saját szakértelmünkben

Van pár szabály, tipp, amit érdemes megfogadni, ha 2024-ben szobafestésre adnád a fejed .

  • Jobb előbb, mint később
  • Válasszuk a minőséget
  • Ne bízzunk a saját szakértelmünkben!

Ne hagyjuk a felújítást soha az utolsó pillanatra. Minél későbbre halasztjuk a felújítást, a festést, annál inkább leromlik az adott fal, felület állapota. Így pedig még drágább lehet aztán a dolog. Ha azonban az elején kezdjük a javítást, még olcsón megúszhatjuk.

Amikor a festéket vagy más anyagot választunk a felújításhoz, festéshez, mindig jól fontoljuk meg a termék minőségét. Az olcsóbb termékeknél megeshet, hogy nem azt kapjuk, mint amit szeretnénk, vagy amit az kínál eredményül. A drágább termékek azonban általában jól működnek.

Főleg inflációs időszakban úgy érezhetjük, hogy mi magunk is meg tudjuk csinálni a kisebb munkálatokat a ház körül. Legalább a munkadíjat megspórolhatod, gondolod. Azonban számos gikszer merülhet fel, ha te magad, laikusként látsz neki a festési munkálatoknak. Drágábban jöhetsz ki, mert nem jól kevered a színt vagy glettet, több időt veszthetsz. Válassz tehát megbízható szakembert inkább!

Ha további inspirációt és ötleteket keres otthona megújításához, tekintse meg a "Belső és külső festés" bejegyzésünket. Itt számos hasznos tippet találhat, amelyek segítenek a belső és külső tér harmonikus összehangolásában.

Trendi színek 2024-ben

Ha már meggyőztünk téged, hogy szobafestő szakemberrel végeztesd el a munkát, nézzük milyen szín érdemes választani 2024-ben.

  • Cukorka
  • Pasztell
  • Levendula krém
  • Meleg sárga árnyalatok
  • Szürke és zöld

A színekkel gyakran gondban vagyunk. Mi illik a lakáshoz, a bútorokhoz, hozzánk, a személyiségünkhöz. Aztán bajban lehetünk, ha nem egyedül élünk, hiszen konszenzusra kell jutnunk másokkal is a színt illetően.

A legegyszerűbb válasz mindig az, hogy kerülendő a túl élénk szín választása. Nem tesz jót a szemnek és az idegeinknek sem. Ritkán látunk fekete vagy piros falakat. Ezek akkor ajánlottak inkább, ha csak például az egyik falat festjük be így. Ez adhat egy kis csavart a szobának, azonban nem zavarja a kedélyeket.

Leginkább a lágy, világosabb, pasztell színek szoktak a nyerők lenni.

A színválasztás attól is függ, milyen szobához választjuk azt. Más szín illik egy hálószobához, nappalihoz, fürdőhöz vagy konyhához. A szoba színét az is befolyásolja, hogy mennyi fény jut be a helyiségbe.

Mérlegelni kell a meglévő bútorok alapján is. Hiszen ritka az, hogy egyszerre veszünk új bútorokat és festjük újra a falakat is. Ha persze erről van szó, lehet variálni. Ha azonban nem, érdemes úgy alakítani a fal színeit, hogy jól passzoljon a bútorokhoz.

De! Ne feledjük azt sem, hogy sokszor nagyon jól tudnak mutatni a meghökkentő, nem hétköznapi színek is. Habár a fekete ugyebár nem szín, mégis jól mutathat szintén egy-egy falrészen! Meg tudja törni a színek „csendjét” a maga eleganciájával.

2024 az év színe PANTONE 13-1023 Peach Fuzz

Az év színe ma már hagyomány, és jelentős hatással van a formatervezésre, a divatra a belső terekre és a szobafestésre is. Tudta? Pantone Color Institute ™ több mint 20 éve választja a színt. Elegáns és időtlen szobafestés. Praktikus és sziklaszilárd, melengető és optimista, ez a színkombináció rugalmasságot és reményt nyújt számunkra.Ez elengedhetetlen az emberi szellem számára.