ajtó-mázolás

Ajtó festés: lépések

Ha lehetséges, az ajtó festés megkezdése előtt akassza le az ajtót, és tegye bakra. Ezután a reteszeket eltávolítják. A zsanérokat le kell ragasztani. Az ajtók újrafestésének megkezdése előtt csiszolással távolíthatja el a régi festékmaradványokat . A forró levegős pisztoly is segíthet a régi festék eltávolításában.
A hő hatására megpuhult régi festéket ezután kaparóval távolítjuk el. A legjobb esetben az egész ajtót csiszolással érdesítik. A port, szennyeződést és zsírt is el kell távolítani az ajtófestésnél. Ezután az alapozót alkalmazzák.
Várja meg, amíg az alapozó megszárad, mielőtt folytatná az ajtó festést.
Az ajtókat úgy kell festeni, hogy a széleknél kezdjük, majd haladjunk a középpont felé. Ha végzett az ajtó egyik oldalával, fordítsa meg, és kezdje a másik oldallal. Használhat ecsetet és hengert.

Mázolás árai

  • Új fa nyílászáró mázolás árai: 8000 Forint
  • Régi fa nyílászáró mázolás árai: 7000 Forint
  • Új fa nyílászáró mázolás árai vizes bázisú bevonat rendszerrel: 8000 Forint
  • Régi fa nyílászáró mázolás árai vizes bázisú bevonat rendszerrel: 7000 Forint
  • Nyílászárók égetése:9000Ft-tól
  • Mázolás fém felületen: 6000 Forint
  • Cső mázolás: (fm) 800 forint
  • Lazúrozás árai:1 rétegben 3000 Forint

Melyik festék alkalmas ajtófestéknek?

Az ajtó festésnél fontos különbséget tenni a belső és a külső ajtók között, mert az ajtók festésére használt festéknek különböző követelményeknek kell megfelelnie. Ha bejárati ajtót szeretne festeni, akkor a belső ajtókhoz képest ellenállóbb festéket kell használnia. Különös figyelmet kell fordítani az UV- és időjárásállóságra. Például létezik akrilfesték ablakokhoz és ajtókhoz, amelyet kifejezetten fa felületekhez szánnak. Ez a festék nem használható műanyag ajtókhoz, vagy csak megfelelő alapozóval.

Az ajtó festése: A megfelelő festékek további tulajdonságai!

A megfelelő festékek további tulajdonságai a festék fényessége (matttól a magasfényűig) és a szín (átlátszó festék is lehetséges). Ajtó festés és környezetvédelmi tanúsítványok: Különösen, ha beltéri ajtókat szeretne festeni, ügyeljen az alacsony károsanyag-kibocsátású festékekre.
Festék vásárláskor ne csak az ár befolyásolja a döntését! – minden gyártó által forgalmazott festék különböző tulajdonságokkal rendelkezik, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanúgy takarnak. Sok esetben érdemesebb a drágább festéket választani, ugyanis az megeshet, hogy egyszeri festés után is kitűnően takar!
Ezzel szemben az olcsóbbal lehet, hogy többször is át kell festeni az ajtókat. Érdemes tehát mérlegelni ilyenkor az időt és energiát is, amit belefektet a munkába.
Egy olcsó festékkel lehet, hogy dupla annyi időbe és erőfeszítésbe telik elvégezni ugyanazt a munkát!

A ajtó mázolás árak csak munkadijat tartalmaznak.ÁFA mentes számlával,csak magánszemély részére.

Ajtó mázoláshoz keressen bennünket bizalommal!