tapetazas-Zugló

A szobafestést gyakran érezzük felesleges kiadásnak.

Sokan mondják, hogy ezen lehet spórolni felújításkor. Sokan hiszik azt, hogy az ő tudásuk bőven elegendő lehet a szobák vagy akár az egész ház átfestéséhez.

De sose bízzuk a véletlenre! Mert mi, laikusok legtöbbször olyan hibákat vétünk, amire azt gondoljuk, semmiség, mialatt több kárt okozunk, mint gondolnánk.

Mi jöhet közbe a szobafestéskor?

Nos, de mégis mi lehet a véletlen?

  • Nem látott repedések, lukak
  • Túl szennyeződött fal (pl. dohányzás okozta)
  • Nem jó festékválasztás.

Ezek alapján pedig akkor nézzük, mire is érdemes tehát odafigyelni szobafestéskor. A szobafestés egy olyan része általában a felújításnak, amit sokszor tényleg csak meg akarunk úszni. Azonban olyan szempontokat is figyelembe kell venni, hogy milyen a fal típusa és azt is, hogy éppen milyen az időjárás. Ugyanis a megfelelő hőmérséklet a beltéri festéshez a 20-22 fok.

Milyen plusz tudása lehet a szobafestőnek?
A szobafestő pontosan azokat fogja majd szem előtt tartani, amiket fentebb felsoroltunk. Ő ismeri a falat, a festéket, az időjárás hatásait.

Tudja, milyen felületre milyen festék lehet jó. Azt is, hogy milyen márkát érdemes választani. Sokszor ugyanis megelégednénk a nagyon olcsó termékekkel. Ezeknek azonban megvan a hátrányuk. Az olcsóbb általában a rosszabb minőséget jelenti. Az rosszabb minőség pedig azt fogja jelenteni, hogy vagy nem fogja be a falat, vagy nem olyan szín kapunk, amit szerettünk volna, vagy nem lesz olyan tartós és esztétikus.

A szobafestővel érdemes a munka előtt felméretni a festendő helyisége(ke)t. Ugyanis ilyenkor derülhetnek ki rejtett költségek és nem várt problémák. A szobafestő tudja ugyanis pontosan, hogy mit is kell pontosan figyelni és szemügyre venni.

A festési munkálatokról

Az ügyfelek legtöbbször csak tisztasági festést kérnek, ami maximum réteg festést igényel, ami minimális falhiba javítással jár. Nevezhetjük ezt falfrissítésnek is.

Azonban a súlyosan szennyezett falakkal több probléma lehet. Ezt okozhatja az olyan lehasználás, mint a fúratok vagy plakátok helyei, ragasztások, stb. De a dohányzás is egy nagyon súlyos szennyeződési probléma lehet. Ilyenkor sokkal több munkát igényel a szobafestés. Nagyobb előkészítésre, faljavításra és többszöri átkenésre van szükség.

Az árak a szennyezettség súlyosságától is függ, de sok minden mástól is. Ezért is érdemes mindenképp megnézetni a helyszínt a szobafestővel.

Kérjen ajánlatot még ma munkatársainktól és döntsön hosszú távon. A minőség álljon a gyorsaság felett. Szobafestéskor jusson eszébe mindig a szobafestő Szabó István és csapata!