Glettelés árak 2022-ben

Mire figyeljünk glettelésnél?

Bármilyen felújításba is kezdünk, legyen szó vakolásról, glettelésről vagy akár szobafestésről, az alapvető előkészületek elvégzése rendkívül fontos. Gondoskodjunk a padló fóliázásáról, bútoraink letakarásáról, szükség esetén a festő szalagok (Tesa csíkok) felragasztásáról. Ezt követően javasolt felmérni a fal állapotát, állagát és minőségét. Nézzük meg, hogy találhatók-e rajta apró lyukak (tűhegynyi vagy akár nagyobbak), valamint tapogassuk meg, hogy mennyire érződik száraznak. Érdemes megkopogtatni körömmel, ezáltal megbizonyosodhatunk, hogy a vakolat és a festés rendben van-e (vagy esetleg leválik-e). Sokszor elfelejtjük, de a takarításhoz szükséges eszközök beszerzését sem szabad elfelejteni! A glettelés után fennmaradó foltokat mielőbb tüntessük el!

Miután végeztünk az előkészületekkel, hívjunk szakembert, hogy felmérje a szükségleteket. Érdeklődjük meg, hogy milyen glettet és gipszet szükséges beszereznünk. Miután felmérte a terepet, beszéljük meg a mesterrel, hogy hány réteg glettet ajánlatos felvinni a falakra. Ha elkészült a munka, akkor mindenképp biztosítsunk elég időt a száradásra! Ez a körülményektől és az időjárástól függően 4-8 óra is lehet. Kikeményedés után következhet a glettelés lecsiszolása. Ennek mértékét az adja, hogy tapétát vagy festést tervezünk-e rá.

Mi befolyásolhatja a glettelés árakat 2022-ben?

Az infláció hatására sajnos az anyagárak is növekednek, így érdemes minél előbb beszerezni a szükséges glettet és gipszet. Ez mellett az árra komoly befolyással van a fal állapota, mivel feláras munkának minősül, ha sok az apró lyuk és sérülés. Ha a felület 10%-át meghaladják, mélyek vagy akár méretesebbek is, akkor jelentősen dobhatnak az áron. Mindezek után figyelembe kell venni, hogy hány glett réteget szükséges felvinni, illetve milyen minőségűt választunk. Érdemes a takarítást belefoglalni a megállapodásba, ugyanis, ha ez elmarad, akkor szintén plusz költségekre számíthatunk.

Glettelés árak:

  • Egyszeri glettelés (rigipsz, szerial glett) 1100 Ft/m2
  • Kétszeri glettelés (rigipsz, szerial glett) 2100 Ft/m2
  • Glettelés csiszolása 500 Ft/m2
  • Glettelés, csiszolás és mélyalapozás 1000-1500 Ft/m2
Glettelés árak valós példákon keresztül szemléltetve:
  • Kisebb méretű loggia glettelése és festése (4m2): 30-45.000 Ft
  • Kisebb méretű szoba glettelése és festése (kb. 10m2): 30-60.000 Ft
  • Nagyobb méretű szoba glettelése (kb. 60-70m2): 90-120.000 Ft
Ha megbízható szakemberre van szüksége, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot a szobafestes1.hu weboldalon!
Mi befolyásolhatja a glettelés árakat

A weboldal Adatvédelmi irányelvét elolvastam és tudomásul vettem. Weboldalunkon cookie-kat használunk. Némelyikük elengedhetetlen, míg mások segítenek nekünk a webhely és az Ön élményének javításában.