Hogyan is lesz mosható egy fal szobafestés után? A szobafestő válaszol!

A mosható fal titkai

"Szobafestés" előtt a megfelelő festék kiválasztása mindig hosszas mérlegelést igényel, ugyanis a szín mellett egyéb speciális tulajdonságokra is figyelnünk kell. Ilyen például a moshatóság, aminek köszönhetően időről időre letakaríthatjuk a falat, ha nemvárt foltok tűnnének fel rajta. A mosható festékre ebből kifolyólag hatalmas kereslet mutatkozik. Bármikor felfrissíthetjük vele a fal színét, valamint higiéniai szempontból is sok előnnyel jár az alkalmazása.

Miért fontos a falak takaríthatósága? A szobafestő válaszol!

Otthonunkban a felgyülemlett por nem csak a bútorokon és a földön tapad meg, hanem a falakon is. Ez sokak számára valószínűleg nagy meglepetést okoz, azonban érdemes nagy figyelmet fordítani rá. Egy-egy beltéri falon jelentős mennyiségű porréteg képződhet. A falon megjelenő por takarításának elmulasztása pedig higiéniai és esztétikai problémákhoz vezethet. Kellemetlen szag, elszíneződés is jelentkezhet, sőt az egészségre sincs jó hatással. Sajnos amennyiben hagyományos festéket használtunk előzőleg, akkor csak a falak újrafestése jelenthet megoldást ezen problémákra. Ha viszont mosható festéket használunk szobafestés során, akkor bármikor fertőtleníteni és portalanítani tudjuk otthonunk minden szegletét.

Használjon mosható festéket szobafestés esetén – előnyök:

Felújításra, szobafestésre készül?

  • Mosható festéket alkalmazva a takarítás mindenre kiterjedő lehet. Hagyományos festék esetén csak száraz portalanításra van lehetőség, ami a koszfoltok, ujjlenyomatok és olajcseppek ellen sajnos nem segít. A mosható festékek egyes típusai ezzel szemben akár tisztító oldattal is takaríthatók.
  • A lemosható falfestékekre magasfokú kopásállóság jellemző. Különleges receptúrájuknak köszönhetően nagy mértékben dörzs- és foltállóak. Mindezekből adódóan, ezen festéktípusok rendkívül időtállóak, hosszú évekig erős színt biztosítanak a falaknak. Többszöri takarítási után sem vesztenek ragyogásukból.
  • A mosható falfesték fertőtleníthető, sőt vízlepergető tulajdonságokkal is bír.
  • A mosható festék jelentős páraáteresztő képességekkel is rendelkezik (többszöri átfestés után is)

A mosható falak kialakítása kulcsfontosságú lehet a tartós és praktikus belső tér megteremtésében. Ismerje meg, hogyan válasszon megfelelő festéket és technikát a mosható felületek eléréséhez.

A mosható falak jelentőségének megértéséhez ajánljuk, hogy olvassa el a "Tisztasági festés" cikkünket. Ez a bejegyzés betekintést nyújt a tisztasági festés előnyeibe és abba, hogy ez hogyan járul hozzá a falak hosszú távú tisztaságának és ellenálló képességének fenntartásához.

Amennyiben az ajtófestés költségeivel kapcsolatban szeretne részletes információkat kapni, tekintse meg az "Ajtó festés árai" cikkünket, ahol minden szükséges részletet megtalál az ajtók festésének költségeiről.

Mosható falfesték a szobafestő ajánlásával!

Mindenképp érdemes tehát megfontolni a lemosható falfesték alkalmazását, ugyanis jelentős mennyiségű portól szabadulhatunk meg, ha tisztítani tudjuk. Sőt, kisgyermekes családok esetén egyenes ajánlott az ilyen festék használata, mivel bármikor megjelenhetnek rajzok és foltok a falon.

Ha gondja akad a szín és festéktípus választás során, akkor érdemes szobafestő szakember segítségét kérni. Amennyiben a szobafestést is inkább szakemberre bízná, akkor hívja Szabó István szobafestőt a +36202567860-as telefonszámon!