Hogyan is lesz mosható egy fal szobafestés után? A szobafestő válaszol!

A mosható fal titkai

Szobafestés előtt a megfelelő festék kiválasztása mindig hosszas mérlegelést igényel, ugyanis a szín mellett egyéb speciális tulajdonságokra is figyelnünk kell. Ilyen például a moshatóság, aminek köszönhetően időről időre letakaríthatjuk a falat, ha nemvárt foltok tűnnének fel rajta. A mosható festékre ebből kifolyólag hatalmas kereslet mutatkozik. Bármikor felfrissíthetjük vele a fal színét, valamint higiéniai szempontból is sok előnnyel jár az alkalmazása.

Miért fontos a falak takaríthatósága? A szobafestő válaszol!

Otthonunkban a felgyülemlett por nem csak a bútorokon és a földön tapad meg, hanem a falakon is. Ez sokak számára valószínűleg nagy meglepetést okoz, azonban érdemes nagy figyelmet fordítani rá. Egy-egy beltéri falon jelentős mennyiségű porréteg képződhet. A falon megjelenő por takarításának elmulasztása pedig higiéniai és esztétikai problémákhoz vezethet. Kellemetlen szag, elszíneződés is jelentkezhet, sőt az egészségre sincs jó hatással. Sajnos amennyiben hagyományos festéket használtunk előzőleg, akkor csak a falak újrafestése jelenthet megoldást ezen problémákra. Ha viszont mosható festéket használunk szobafestés során, akkor bármikor fertőtleníteni és portalanítani tudjuk otthonunk minden szegletét.

Használjon mosható festéket szobafestés esetén – előnyök:

Felújításra, szobafestésre készül?

  • Mosható festéket alkalmazva a takarítás mindenre kiterjedő lehet. Hagyományos festék esetén csak száraz portalanításra van lehetőség, ami a koszfoltok, ujjlenyomatok és olajcseppek ellen sajnos nem segít. A mosható festékek egyes típusai ezzel szemben akár tisztító oldattal is takaríthatók.
  • A lemosható falfestékekre magasfokú kopásállóság jellemző. Különleges receptúrájuknak köszönhetően nagy mértékben dörzs- és foltállóak. Mindezekből adódóan, ezen festéktípusok rendkívül időtállóak, hosszú évekig erős színt biztosítanak a falaknak. Többszöri takarítási után sem vesztenek ragyogásukból.
  • A mosható falfesték fertőtleníthető, sőt vízlepergető tulajdonságokkal is bír.
  • A mosható festék jelentős páraáteresztő képességekkel is rendelkezik (többszöri átfestés után is)

Mosható falfesték a szobafestő ajánlásával!

Mindenképp érdemes tehát megfontolni a lemosható falfesték alkalmazását, ugyanis jelentős mennyiségű portól szabadulhatunk meg, ha tisztítani tudjuk. Sőt, kisgyermekes családok esetén egyenes ajánlott az ilyen festék használata, mivel bármikor megjelenhetnek rajzok és foltok a falon.

Ha gondja akad a szín és festéktípus választás során, akkor érdemes szobafestő szakember segítségét kérni. Amennyiben a szobafestést is inkább szakemberre bízná, akkor hívja Szabó István szobafestőt a +36202567860-as telefonszámon!