Az oldalon látható képek, saját készítésű munkákról készültek.

Tapétázás képei.

15.ker-tapetazas

14.ker. tapétázás

Buda-tapeta

Buda tapétázás

poszter-tap-árak

15.ker Újpalota tapétázás

poszter-tapétázás

Zugló tapétázás

szobafestes

16.ker tapétázás

tapéta-árak

15.ker tapétázás

tapetazas

2.ker tapétázás

tapetazás

3.ker tapétázás

tapetazás-11.ker

Rákosfalva tapétázás

tapetazás-12.ker

10.ker tapétázás

tapetazás-14.ker

Mátyásföld tapétázás

tapetazás-15.ker

Sashalom tapétázás

Tapéta előnyök és hátrányok

A tapéta (latin tapetum = takaró, szőnyeg) eredetileg keletről származik, szőtt anyagból vagy bőrből készült mintás falburkolat, amelyet akkor is és most is belső felületek díszítésére használnak. A nyomtatott és feldolgozott papírból készül.
Előnyök: Dekoráció sokoldalú és kifinomult tervezéssel Maszkolás nem szükséges A szennyezés mértéke alacsonyabb Hang- vagy hőszigetelő tapéta lehetséges
Hátrányok: Nagy munkaterhelés a mérés, pontos vágás és ragasztás miatt Tapétaszakadás veszélye, különösen új épületekben Penészképződés veszélye rosszul szigetelt régi épületekben csak csapatban lehetséges egyes felületeknél (legalább 2 fő)

A festékhez hasonlóan a tapétatípusok széles skálája közül lehet választani. A leggyakoribb típus a faforgácsos tapéta , amely általában olcsó és környezetbarát. Ez tartós és gyakran érdes felületű a beépített farost miatt. Ennek a tapétának a hátránya a falak későbbi festésében rejlik, mivel ez általában csak fehér színben kapható. Egy másik lehetőség a papírtapéta, amely általában kétrétegű papírból áll. A felső réteget általában színesen nyomtatják. A papír dombornyomott tapéta nagyon alkalmas kezdőknek, mivel ez a többrétegű tapéta könnyen feldolgozható. Az üvegszálas tapéta ideális fürdőszobába, gyerekszobába vagy konyhába, mert különösen strapabíró. A nem szőtt tapéta különösen népszerű, mivel könnyen ragasztható a falra, és ugyanolyan könnyen eltávolítható.

Távolítsa el a régi tapétát

Távolítsa el a régi tapétát A munka nagy részét a régi tapéta eltávolításához kell ütemezni, ha van fent tapéta. Ezt a lépést sokan alábecsülik. Különösen a makacs tapétákat, amelyeket nem lehet nagy részekben eltávolítani, megnövelik a szükséges időt. Kétféle módon távolíthatja el a régi tapéta maradványokat:
1. Áztassa a vékony maradékokat tapéta eltávolítóval és vízzel.
2. A vastag (vízálló) tapétát tüskésgörgővel át kell guritani és többször áztatni.
Áztatás után a maradékot a spaklival távolíthatja el. Tolja a spatulát a megnedvesített tapétamaradványok alá, és tolja le. Végül távolítsa el a szennyeződést kefével; A repedéseket és lyukakat glett anyaggal glettelje ki. A lényeg ,hogy sima pormentes stabil felületet kapjon a tapéta.

Mérje meg a falat és vágja le a tapétát

A fal előkészülete kész ,megkezdődhet a tapétázás. Először mérje meg falai magasságát, és vágja le a tapétacsíkokat 5- 10 cm ráhagyással. Készítse elő a ceruzát és a vízmértéket vagy lézeres szintezőt , és mérjen ki pontosan , hogy függőbe tegye a tapétákat. Tipp : Helyezze az első lapot a fő fényforrás közelében (például az ablak közelében).

Keverje össze a ragasztót

Olvassa el a tapéta használati utasítását, és keverje össze a ragasztót gyártó utasításai szerint. A ragasztót a tapétára vagy a falra kenjűk fel. Ha fal kenős, akkor egyszerűbb dolgunk van. A hagyományos tapétákhoz a következőképpen járjon el:
1. Helyezze a tapétát a tapétaasztalra
2. Kenje be teljesen és egyöntetűen a tapétát, beleértve a széleket is
3. Hajtsa le a lap egyharmadát , majd hajtsa le a második harmadot, és végül hajtsa be a tapéta lapot majd még egyszer
4.Hagyja, a lapot néhány percig áztatni.
5. Időközben kenje be a következő lapot is.

Ragassza az első lapot a falra

Fogja meg a hajtogatott tapétát úgy, hogy az első harmada tetején legyen. Hajtsa le ezt a harmadot, és ragassza a kétharmadot a falhoz pár centiméter ráhagyással. Most hajtsa ki a fennmaradó harmadot fogja meg a tapétakefét vagy gumi hengert, és húzza le fentről lefelé és közepétől a széléig, hogy eltávolítsa a buborékokat és a gyűrődéseket.
A felesleges részeket tapéta vágó késsel lepke vagy vonalzó mellett vágja le.Az alábbi utasítások szerint további csíkokat ragaszthat a falhoz.
TIPP : nem szabad átfedni a sarkokat. Vágja le a felesleget egy tapéta vágó késsel.

Segítünk a felujitásban, hogy elkerülje a tapétázással kapcsolatban jellemző váratlanul felmerülő számos kihívást. Lépjen kapcsolatba velünk.